top of page
Search

“19th Food Colloids: Using colloid science to find newsustainable solutionsin food”

Αγαπητοί συνάδελφοι,

θα ήθελα να σας ενημερώσουμε για τη Διοργάνωση του Συνεδρίου “19th Food Colloids: Using colloid science to find new sustainable solutions in food” στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 14-18 Απριλίου 2024.

Το συνέδριο Food Colloids φέρει μακρά ιστορία και διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια ήδη από τη δεκαετία του 1980 στα πιο διακεκριμένα Ευρωπαϊκά πανεπιστήμια στον κλάδο των τροφίμων (Wageningen, Leeds, Lund, Karlsruhe). Φέτος διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη σπό το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Διεθνούς Πανεπιστημίου. Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο θα βρείτε στο https://foodcolloids2024.org/

Το συνέδριο συγκεντρώνει επιστήμονες από τον ακαδημαϊκό χώρο και τη βιομηχανία τροφίμων που προέρχονται από πολλές επιστημονικές περιοχές και επικεντρώνονται στη φυσικοχημεία των κολλοειδών συστημάτων τροφίμων. Φέτος το 19 ο Food Colloids δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη προτείνοντας φιλικές προς το περιβάλλον, φυτικές προσεγγίσεις. Πέραν του κλάδου των τροφίμων το συνέδριο επεκτείνεται σε εφαρμογές που γειτνιάζουν αυτές των τροφίμων όπως τα

διατροφοφαρμακευτικά προϊόντα, τα φάρμακα, η συσκευασία και η ιατρική δίνοντας χώρο για ακόμη περισσότερη διεπιστημονική αλληλεπίδραση.





66 views0 comments

Comments


bottom of page