top of page
ea91bb19891b6c623322a2cb25533741_M.jpg

Workshop στη Φαρμακευτική Νανοτεχνολογία 18Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Workshop στη Φαρμακευτική Νανοτεχνολογία Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017, 13:.00 – 16:00 Αίθουσα ΓΑΛΗΝΟΣ "Διαδραστικά μαθήματα σε λιποσωμιακά αντικαρκινικά φάρμακα" Υπεύθυνος Εκπαίδευσης: Καθηγητής Κωνσταντίνος Δεμέτζος Συνεργάτες: Δρ. Νατάσσα Πίππα, Φαρμακοποιός, MSc, PhD, Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια, Τομέας Φαρμακευτικής Τεχνολογίας, Τμήμα Φαρμακευτικής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Νικόλαος Ναζίρης, Φαρμακοποιός, MSc, Υποψήφιος Διδάκτωρ, Τομέας Φαρμακευτικής Τεχνολογίας, Τμήμα Φαρμακευτικής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Οι φαρμακευτικές επιστήμες, στα πλαίσια των τεχνολογικών και επιστημονικών εξελίξεων, επιδεικνύουν τεράστιο ενδιαφέρον για την αξιοποίηση των προϊόντων νανοτεχνολογίας, αλλά και την κατανόηση της συμπεριφοράς των βιοϋλικών. Τα πεδία της νανοεπιστήμης και νανοτεχνολογίας παρέχουν τη δυνατότητα κατανόησης νέων φαινομένων και ανάδειξης νέων ιδιοτήτων των υλικών αυτών, έτσι ώστε να γίνει δυνατή η χρήση τους για την ανάπτυξη νέων φαρμακευτικών και διαγνωστικών προϊόντων, ασφαλών και αποτελεσματικών με προστιθέμενη αξία για τον άνθρωπο. Στο παρόν σεμινάριο, θα παρουσιαστούν οι εφαρμογές της φαρμακευτικής νανοτεχνολογίας στη θεραπεία του καρκίνου, με παραδείγματα από το χώρο της κλινικής. Θα μελετηθούν αντικαρκινικά σκευάσματα νανοτεχνολογίας τα οποία βρίσκονται ήδη στην κλινική πράξη (νοσοκομεία) και θα συζητηθούν τα τεχνολογικά τους πλεονεκτήματα έναντι των συμβατικών αντικαρκινικών φαρμάκων. Το σεμινάριο θα βασισθεί σε case studies. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων θα είναι 40 (εγγραφές θα γίνονται με την αποστολή της φόρμας εγγραφής υπόψη κ. Γεράσιμου Κουλουμπή στο k.ge@zita-congress.gr) Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας ΔΕΝ θα γίνονται δεκτοί φοιτητές προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί.

ce11944b98d0742eead2b016a253afd2_M.jpg

Η Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρεία διοργανώνει το Σεπτέμβριο επιστημονική διημερίδα στην Κρήτη Επιστημονική διημερίδα με τίτλο: «Φυσικές προσεγγίσεις στην υγεία & εργαστήριο φαρμακείου» διοργανώνει η Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρεία (ΕΦΕ) στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο της Κρήτης. Είναι γεγονός πως η μοναδική χλωρίδα της Κρήτης έχει προσελκύσει εδώ και αιώνες το ενδιαφέρον των ερευνητών. Η ανάλυση και ταυτοποίηση των δραστικών ουσιών που περιέχονται στα φαρμακευτικά φυτά έχουν διαχρονικά αποτελέσει τις δραστικές ουσίες των φαρμάκων που σήμερα κυκλοφορούν στο εμπόριο. Έτσι, η φυτοθεραπεία δια μέσου των αιώνων (ιστορία, σύγχρονες τάσεις, νομοθεσία, προοπτικές, ασφάλεια) και ο ρόλος του φαρμακοποιού, τα Κρητικά βότανα στη θεραπευτική πρακτική, ο ρόλος της ανθρωπολογικής και κλινικής έρευνας στη μελέτη και αξιοποίηση των φαρμακευτικών φυτών, η αξιοπιστία της εμπειρικής γνώσης και της γνώσης που βασίζεται στην ελληνική παράδοση, αλλά και στην αρχαία ελληνική και λατινική βιβλιογραφία, αποτελούν κάποια από τα σημαντικά θέματα που θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια του επιστημονικού συνεδρίου της ΕΦΕ. O ρόλος του φαρμακοποιού και του φαρμακείου ως πρωτοβάθμιας μονάδας υγείας αναδεικνύεται μέσα από το υψηλό επίπεδο επιστημονικής επάρκειας του φαρμακοποιού, ως εξαιρετικά σημαντικός και καταλυτικός. Για αυτό, το εργαστήριο του φαρμακείου και ο ρόλος του φαρμακοποιού στην παρασκευή γαληνικών σκευασμάτων που αποδεικνύει καθαρά την επιστημονική συμβολή του φαρμακοποιού στη δημόσια υγεία, θα αποτελέσει ειδική θεματική της διημερίδας που θα πλαισιωθεί από σεμινάριο παρασκευής γαληνικών φαρμάκων τα οποία συνταγογραφούνται από γιατρούς. Η ΕΦΕ απευθύνεται σε επαγγελματίες φαρμακοποιούς, οι οποίοι με τη συμμετοχή τους θα συμβάλουν στο να αποτελέσει αυτή η εκδήλωση ένα δημιουργικό βήμα ενημέρωσης, ανταλλαγής απόψεων, αλλά και συμπερασμάτων που θα συνεισφέρουν στην αποτελεσματική άσκηση του φαρμακευτικού λειτουργήματος μέσα στο διαρκώς εξελισσόμενο περιβάλλον της υγείας. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης, καθώς και μοριοδότηση από τον ΙΔΕΕΑΦ. Η διημερίδα της ΕΦΕ είναι εγκεκριμένη από τον ΕΟΦ, θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 5ου συνεδρίου με τίτλο: «Το φαρμακείο στην υγεία και την ομορφιά» που διοργανώνεται από τον όμιλο Χαραμή και θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Atlantis στο Ηράκλειο. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ

daf30d03da42a5291604b3fcca07f0d0_M.jpg

Διεθνές συνέδριο:PROGRESS IN LIPOSOMAL DRUG AND VACCINE DELIVERY Για πρώτη φορά θα διεξαχθεί στην Ελλάδα το διεθνές συνέδριο ILS Liposome Advances and Liposome Research Days Combined Conference που φέρει τον τίτλο: PROGRESS IN LIPOSOMAL DRUG AND VACCINE DELIVERY Κορυφαίοι ομιλητές από όλο τον κόσμο θα αναπτύξουν θέματα όπως: # Liposome technology and interaction of liposomes with the body # Targeted and long-circulating liposomes # Liposome-based conventional and genetic vaccines # Liposomes in cancer, antimicrobial and nucleic acid therapeutics # Regulatory, industrial and intellectual property aspects Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 16-18 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα στο χώρο του ξενοδοχείου Royal Olympic Hotel Για περισσότερες πληροφορίες εδώ:

bottom of page